Banner
Point d.o.o.

Livada Crnog labuda

Tekstualna građa, tiskana Vrsta gradje
1584
Naslov
Livada Crnog labuda / David Mitchell ; prevela s engleskoga Vlatka Valentić. -
Impresum
Zagreb : Vuković & Runjić, 2009. -
Materijalni opis
368 str. ; 24 cm
ISBN
978-953-286-028-3
Jezik
Hrvatski
Napomena
Prijevod djela: Black swann green..

Livada Crnog Labuda utonula je u sumorno siječanjsko raspoloženje. Jason Taylor, trinaestogodišnji mucavac i pupajući pjesnik,
strepi od još jedne smrtno dosadne godine u najmrtvijem seocetu na svijetu, u engleskoj zabiti Worcestershire. Ali u njegov život tek što nisu provalili banda školskih nasilnika, obiteljska kataklizma, Falklandski rat, invazija Cigana i mušičavi stvorovi zvani – djevojke.
U svom novom romanu trostruki finalist nagrade Man Booker, David Mitchell, okreće se poluautobiografskoj priči o odrastanju u provinciji ispričanoj u prvom licu.
Poslije virtuozne parade višestrukih pripovjedača i polifone strukture Atlasa oblaka, David Mitchell progovara intimnim tonom frustriranog, senzibilnog mladca Jasona Taylora koji pokušava naći svoj glas kao pjesnik i dobiti pravo glasa za obiteljskim stolom, izboriti svoje mjesto u škvadri i u srcu tamnooke Dawn Madden.

A sve se to događa u davno prošlo vrijeme kad je sve bilo drukčije – telefoni su imali brojčanike, kompjuteri memoriju od 16 kilobajta, djevojke sakoe s podstavljenim ramenima, Duran Duran su vladali top listama, Britanija morima, a svjetska je recesija prijetila…

Osobe
Autor teksta
Prevoditelj
Inv.br
Info
Signatura
B1166
U čitaonici!
821.111-31=163.42 MITCH liv
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306