Banner
Point d.o.o.

Djelovanje Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu [1983.-2011.]

E-građa, knjige Vrsta gradje
Naslov
Djelovanje Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu [1983.-2011.] / [fotografije Damir Fabijanić ... [et al.] ; glavni urednik Miroslav Šicel]. -
Impresum
Varaždin : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni rad, 2011. (Zagreb : Intergrafika). -
Materijalni opis
64 str. : ilustr. u bojama ; 24 cm. -
ISBN
9789531541008
Napomena
Na nasl. str. podnasl.: Izložba je otvorena od 9. prosinca 2011. do 8. siječnja 2012. godine u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin, Nakl. 200 primj.
Digitalizirana knjiga - Izvornik u knjižnici POINT d.o.o. u Varaždinu.

Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije u Varaždinu osnovan 1983. godine svojim djelovanjem „potiče, usklađuje i objavljuje radove znanstvenih istraživanja˝ i organizira svoju djelatnost na području sjeverozapadne Hrvatske.

U svojem djelovanju Zavod je naročitu pažnju posvetio organizaciji znanstvenih skupova, savjetovanja i nakladništva.
U tom smislu akad. Milan Moguš piše: ˝Danas upućujemo svoje čestitke postojanju i postojanosti grada Varaždina zbog svega onoga što je značio i znači u nacionalnome, gospodarskome, kulturnome i vjerskome životu svojih građana (...) U takvom je gradu bilo moguće osnivati jezgre svekolikog društvenog djelovanja.
Zato kao primus inter pares Academiae stientiarum et artium Croatica čestitam našemu Zavodu za znanstveni rad što je, kao jedan od svojih projekata,
organizirao proučavanje tako širokog raspona djelovanja vezanog za Varaždin i ostvario, zajedno s Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom, tiskanje spomenutog impozatnoga zbornika˝ (znanstveni skup: 800 godina slobodnog kraljevskog grada Varaždina, 2009.)
...
Iz predg. akad. Miroslava Šicela

Tekstualno pretraživanje
Inv.br
Info
Signatura
Zbirka
X474
On-line
01 DJELO dje
Varaždin
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306