Banner
Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" Varaždin

Opravka radio aparata i elektroakustičkih uređaja. -

E-građa, knjige Vrsta gradje
Naslov
Opravka radio aparata i elektroakustičkih uređaja. -
Izdanje
XI prerađeno i dopunjeno izdanje
Impresum
Beograd : Tehnička knjiga, 1974. -
Materijalni opis
314 str : ilustr. sheme tablice ; 20 cm
Jezik
Srpski

PREDGOVOR DESETOM IZDANJU
Sve veći asortiman radioaparata i elektroakustičkih uređaja na našem tržištu, kako domaće tako i strane proizvodnje, zahtevao je i novo prošireno izdanje ove knjige.
U toku ove i prošle godine toliko je uvezeno stranih aparata i uređaja da bi samo prikaz tih aparata zahtevao celu knjigu.
Zbog toga smo bili primorani da odaberemo samo one strane modele koji su kvalitetniji i koji su uvezeni u većim količinama od istog tipa.
Pored elektroakustičnih aparata japanske proizvodnje, koji zauzimaju najveći obim uvezenih aparata, prikazali smo i elektroakustičke uređaje Philipsa, Telefunkena, Beckera, poljskih aparata u licenci Grundiga i nove istočnonemačke proizvode RFT, koji su uvezeni u većim količinama.
Nažalost, za sve uvezene aparate nisam mogao da pribavim sve servisne podatke, tako da su za neke aparate dati samo tehnički opisi sa šemama, bez podataka za podešavanje.
Naravno i domaća industrija od 1968 do danas izradila je dosta novih modela radioaparata-cevnih, a još više tranzistorskih, i drugih elektroakustičnih uređaja — gramofona i magnetofona.
Za sve ove aparate dato je što više podataka kako bi se servisnim radionicama olakšao rad oko održavanja.
Zbog obilja novog materijala morao sam da u ovom izdanju izostavim mnogo aparata domaće i strane proizvodnje pre 1966 god.
kako bi knjiga donekle ostala u dosadašnjem obimu.
Izvršene su ispravke grešaka u šemama i tekstu, što je promaklo u ranijim izdanjima.
Na kraju bih želeo da se zahvalim domaćim i stranim proizvođačima koji su mi svojim servisnim podacima pomogli da dopunim i proširim ovo X izdanje.
Autor

Tekstualno pretraživanje
Inv.br
Info
Signatura
X2901
On-line
621.39 MESAR opr11
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306