Banner
Knjižnica i čitaonica grada Preloga

Priručnik za popravak radioprijemnika : sheme spajanja i servisni podaci knjiga II

E-građa, knjige Vrsta gradje
Nacin citiranja Citiranje MARC prikaz MARC
Naslov
Priručnik za popravak radioprijemnika : sheme spajanja i servisni podaci knjiga II / Alfred Židan. -
Izdanje
Prvo izdanje
Impresum
Zagreb : Tehnička knjiga : 1961. -
Materijalni opis
229 str. : ilutr. sheme tablice ; 22cm + tri lista sashemama
Jezik
Hrvatski
Digitalizirana knjiga - Izvornik u knjižnici POINT d.o.o. u Varaždinu.

PREDGOVOR II KNJIZI

U ovoj II knjizi iz serije »Priručnika za popravke tvorničkih radioprijemnika« obrađene su daljnje sheme radioprijemnika evropske proizvodnje od 1938. godine nadalje s time, da je težište bačeno na servisne podatke prijemnika domaćih radioindustrija, proizvedenih uglavnom između 1956. i 1959. godine.
Kombinirani AM/FM prijemnici, koji su se u I knjizi pojavili samo kao tipični primjeri, obrađeni su u ovoj knjizi u većem obimu, koji je ovisio o raspoloživim podacima.
S obzirom na posebnu tehniku ugađanja koju zahtijevaju prijemnici takve vrste, opće je poglavlje (»Ugađanje tvorničkih supera«) prošireno.
S time u vezi izmijenjeno je i nadopunjeno poglavlje koje obrađuje samogradnju i opise radioničkih mjernih instrumenata, gdje su također obrađeni i UKV mjerni uređaji.

Od najnovijih prijemnika inozemne proizvodnje obuhvaćeni su samo neki od tipova koji su uvažani u vidu artikala široke potrošnje kao na pr. mađarski prijemnici »Orion«, čehoslovački »Tesle«, istočnonjemački televizor »Favorit« i t. d.

Ova knjiga shema, uz servisne podatke o radioprijemnicima i pojačalima, sadrži još i sheme specijalnih uređaja kao što su flash-uređaji, magnetofoni, tranzistorski prijemnici, vibratori i t. d., a i servisne podatke o TV prijemnicima koji su zbog pomanjkanja prostora zasada obrađeni dosta skromno.
Dakako da ni u ovoj knjizi nisu mogli biti obuhvaćeni svi potrebni tipovi raznih uređaja, no taj će nedostatak biti uklonjen tokom vremena, redovitim izlaženjem knjiga iz te serije, barem jedamput godišnje.
Svaki puta će biti obuhvaćeno, uz nove uređaje, i ponešto starijih, tako da će serija tokom nekoliko godina predstavljati zbirku shema radio i elektroničkih uređaja koji se praktički mogu kod nas pojaviti u većem broju.

U Zagrebu, septembra 1959. godine

A. Ž.

Tekstualno pretraživanje
Inv.br
Info
Signatura
X927
U čitaonici!
621.38 ŽIDAN ele2
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306