Banner
Point d.o.o.

MARKETING i baze podataka

E-građa - zaštićena Vrsta gradje
Naslov
MARKETING i baze podataka / autori Saša Barbir ... [et al.] ; urednik Damir Dobrinić. -
Impressum
Varaždin : Fakultet organizacije i informatike : CRODMA - Hrvatska udruga za direktni i interaktivni marketing, 2011. -
Materijalni opis
XIV, 335 str. : ilustr. ; 24 cm
Uputnica
ISBN
9789536071340
Jezik
Hrvatski

PREDGOVOR

Kuponi u dnevnom ili tjednom tisku, kartice lojalnosti, Članski klubovi, kupnjom ostvareni bodovi... nešto je sa čime se svakodnevno susrećemo.
Dodajući tome Čimbenike ekonomskog okruženja, agresivnu konkurenciju, niz supstitucijskih proizvoda i ostale elemente utjecaja na kupce, postavlja se pitanje kako zadržati vlastitog kupca te na koji način razvijati buduće odnose s njim.
Činjenica je: slobodnih kupaca na tržištu ima sve manje; svi aspekti potražnje su na odgovarajući način zadovoljeni; ponašanje današnjeg kupca profilirano je, temeljeno na educiranosti i informiranosti te okrenuto dodanim vrijednostima.
Možemo li u takvom okruženju utjecati na kupčevo ponašanje te se - uvažavajući Kotlerovu tvrdnju da je jeftinije zadržati postojećeg kupca nego tražiti novog - ne samo održati na tržištu, već i unaprijediti svoje poslovanje?

Autori knjige koja je ispred Vas, odgovore nude u primjeni marketinga baze podataka.* Knjige ove ili slične tematike na hrvatskom jeziku trenutno nema, što je svakako bio jedan od glavnih izazova (prihvaćanja sudjelovanja) autora u ovom zahtjevnom projektu.
Kako bi se cjelokupna tematika što je moguće više približila studentima kojima je ovaj udžbenik prvenstveno i namijenjen, ali i svima onima koji ovu koncepciju poslovanja žele primijeniti i u praksi, nastojalo se da knjiga koncepcijski i sadržajno obradi najznačajnija područja primjene marketinga baze podataka, od definiranja samih baza i njihove sigurnosti do trenutno najznačajnijeg područja, zaštite privatnosti kupaca.
S ciljem pojmovnog i suštinskog distanciranja marketinga baze podataka od upravljanja odnosima s kupcima (CRM-a) i izravnog marketinga, zasebno se obrađuje svako od tih područja, uz naglašavanje njihove sinergijske povezanosti u provedbi strategije marketinga, usmjerene na uspostavljanje odnosa s kupcima.
...

Ključne riječi
Inv.br.
Info
Signatura
X1443
U čitaonici!
658.8 MARK
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306