Banner
Gradska knjižnica grada Donjeg Miholjca

Dvorba u crkvi kod katoličke službe božje : lako shvatljiva pouka : kako se treba ministrantu (dvoritelju kod službe božje) i mužnaru (crkvenom slugi) vladati kod običnih crkvenih služba ; dodatak nekojih kratkih molitava kod sv. mise i litanija

E-građa, knjige Vrsta gradje
2 JUR D
Naslov
Dvorba u crkvi kod katoličke službe božje : lako shvatljiva pouka : kako se treba ministrantu (dvoritelju kod službe božje) i mužnaru (crkvenom slugi) vladati kod običnih crkvenih služba ; dodatak nekojih kratkih molitava kod sv. mise i litanija / Josip Jurik. -
Impressum
U Slovengradecu u Štajerskoj : Nakladom izdavaoca, 1887. -
Materijalni opis
80 str. ; 16 cm
Digitalizirana knjiga - Izvornik u Gradskoj knjižnici i čitaonici ˝Metel Ožegović˝ u Varaždinu.

uvod.

ljepota i uzvišenost svete katoličke crkve ne prikazuje se samo po njezinih naucih, nego i po službi božjoj, koja se u njoj obavlja.
Sve to imade svrhu, da srca vjernika podiže k nabožnosti, te da njihovo nutarnje i vanjsko čuvstvo u svetoj vjeri i ljubavi učvrsti te jim vremenitu i vječnu sreću osigura.
Ovo osobito valja o sv. misi, kod koje se vrše najčudnovatije tajne naše svete vjere.
Ovdje je svećenik kod žrtvenika namjestnik Isukrsta; ovdje stupa on pred priestolje Svemogućega, da nam po riečih sv. Ivana Zlatousta izprosi obilno dobra s neba i da umiri uvriedjenog Otca.
Dužnost naše savjesti i časti zahtieva, da smo kod sv. mise, a isto tako i kod svih drugih crkvenih služba sabrani duhom.
Ova je dužnost jošte veća za one, koji prisustvuju činom, t. j. koji obavljaju takove crkvene službe, a to
su dvoritelji kod sv. mise ili tako zvani ministranti i mežnari, crkveni sluge.
Svrha ove knjižice jest, da svim onim, koji nisu svećenici, a imadu posla kod sv. službe božje, protumači pravu važnost i znamenovanje njihove službe, koju obavljaju u slavu božju diku svete crkve, te da jih u tom obziru i pouči.
....

Osobe
Autor teksta
Tekstualno Pretraživanje
Inv.br.
Info
Signatura
Zbirka
X709
U čitaonici!
2 JURIK dvo
Varaždin
Point d.o.o. - Vidovečka 56b, VARAŽDIN - Tel: 042/206 306