Rukopis iz Akre

Tekstualna građa, tiskana
Naslov
Rukopis iz Akre / Paulo Coelho ; s portugalskoga prevela Vida Ungar. -
Impressum
Zagreb : V.B.Z., 2013. -
Materijalni opis
168 str. ; 21 cm. -
ISBN
953-304-564-1
Jezik
por, hrv
Napomena
Prijevod djela: Manuscrito encontrado em Accra.

Dan je 14. srpnja 1099. godine. Jeruzalem očekuje invaziju križara koji su okružili gradska vrata. Unutar zidina, muškaraci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt.
»Prije mnogo stoljeća, jednom je čovjeku suđeno i bio je osuđen na ovome trgu«, započeo je Kopt. »Dok je hodao prema svojoj smrti, prošao je pored skupine žena. Vidjevši da plaču, rekao je: ’Ne plačite za mnom, plačite za Jeruzalemom.’ Prorekao je ono što se događa sada. Od sutra, sve što bijaše sklad, pretvorit će se u svađu, rat koji će se protegnuti u budućnost tako daleku da ne možemo niti sanjati o njegovu kraju.
Danas, mnogo stoljeća kasnije, riječi tog mudrog čovjeka o hrabrosti, porazu, ljubavi, gubitku. sačuvane su kao zapisi koji nas podučavaju ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjaju vremenom. Rukopis iz Akre tekst je koji nam otkriva da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u nama samima, a ne u onome što nas okružuje.

Inv.br.
Info
Signatura
Odjel
P22807
Dostupno
821.134.3(81)-3 COELH ruk
4
Knjižnica i čitaonica grada Preloga - Glavna ulica 33, Prelog - Tel: 040 646 753