Banner
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina

Zašto se maca zaljubila u kazalište

Slikovnice Vrsta gradje
24105
Naslov
Zašto se maca zaljubila u kazalište / [tekst] Ivanka Ferenčić Martinčić ; [ilustracije] Nikolina Dinješ. -
Impresum
Varaždin : Evenio, 2023. -
Materijalni opis
[26] str. : ilustr. u bojama ; 21 cm. -
ISBN
978-953-8008-91-7
Jezik
Hrvatski
Napomena
Bilješka o autorici: str. [25]. - BIlješka o ilustratorici: str. [26].

Djevojčica Ema jako se bojala mraka od kojeg ju je najbolje čuvala njezina mekana plišana maca. Jednog su dana s vrtićkom grupom posjetile kazalište. Povela je i svoju macu. I baš dok je živa priča s vilom ispred njih stvarala čaroliju, Ema se prestrašila i odgojiteljica ju je izvela van. Dok su se probijale kroz redove stolica, Ema je izgubila macu koja je tako ostala sama u kazalištu.

Srećom, našao ju je ljubazni glumac i odveo iza pozornice. Maca je dobila priliku upoznati kazalište i sve njegove ljude, čak je dobila i ulogu u predstavi i tako je postala dio kazališne čarolije.
Slikovnica „Zašto se maca zaljubila u kazalište“ djecu vodi kroz prostor gdje se stvaraju i na pozornici oživljavaju priče. Glavni lik, plišana maca, upoznaje odjele jednog kazališta, djelatnike kazališta poput kostimografa, scenografa i redatelja. Čitajući ovu priču djeca će upoznati kazalište kao prostor maštanja, čuđenja, kreativnog izražavanja i ljepote u koji će rado dolaziti cijeloga života.

No, možda najveća vrijednost ove slikovnice je u njezinu pokušaju da potakne djecu na istraživanje i znatiželju, na putovanje u začudan i zanimljiv svijet koja može potaknuti maštu i kreativnost u sadašnjosti.
Slikovnica je također i naše priznanje svim kazališnim stručnjacima i radnicima koji neumorno rade i kreiraju za nas nove i zanimljive svjetove, a u djeci potiču ljubav prema kulturi i umjetnosti.

Inv.br
Info
Signatura
Odjel
C2591
Dostupno
S FERE z
Dječji odjel
Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina - Trg Ante Starčevića 3, Bedekovčina - Tel: 049 213 656