Projekti
Nudimo usluge realizacije posebnih nestandardnih projekata po narudžbi.
Imate li građu vezanu uz kulturnu baštinu, književnost i knjige, kulturu općenito, ili bilo koju drugu građu koju bi željeli objediniti na jednom mjestu i učiniti dostupnu javnosti, obratite nam se.

Predstavljamo vam nekoliko naših projekata:

a) izrada zbirki digitalizirane građe

Prilikom digitalizacije veće količine periodičke građe (novine, časopisi..) ili individualnog zahtjeva, izrađujemo i zbirke digitalizirane građe za potrebe javnih ustanova, knjižnica, muzeja i sl. Sva je digitalizirana građa ustanove/knjižnice/muzeja spremljena u jednu individualnu zbirku te nudi mogućnost pregleda knjiga/novina/časopisa/rukopis itd. zasebno. Vidljivi su i svi autori koji se pojavljuju unutar zbirke kao i bibliografija. Primjere tih zbirki možete vidjeti ovdje .

b) izrada specijalnih multimedijalnih zbirki (Đuro Sudeta, Bjelovariana...)

Imali smo se prilike susresti i s posebnim željama klijenata za koje smo izrađivali posebno prilagođene zbirke. Želimo izdvojiti zbirku Bjelovariana i zbirku o pjesniku Đuri Sudeti.
Bjelovariana je jedinstvena bibliografska baza podataka o Bjelovaru i bjelovarskom kraju a nastala je na temelju građe Zavičajne zbirke Narodne knjižnice Petar Preradović. Izrađena je s ciljem da ova građa, koja pokriva povijesni, društveni, gospodarski, politički, socijalni i kulturni razvoj Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije a predstavlja iznimno kulturno, znanstveno i dokumentacijsko blago, bude dostupna svima, a ne samo korisnicima Knjižnice. Zbirka je objavljena na CD-u.

Drugi važan projekt koji želimo predstaviti je multimedijalni CD o Đuri Sudeti. Sve sakupljene pjesme, materijali o životu i radu, fotografije, biliografija i mnoge druge zanimljivosti sakupljene su na jednom mjestu i mogu se pregledavati kao multimedijalna aplikacija.

Sve naše projekte možete pogledati ovdje.

c) web usluge

Od stranice U knjižnici do diplome do kataloga razglednica i projekata koje ćemo uskoro predstaviti, naše je polje interesa široko. Pogledajte servise na kojima smo radili i obratite nam se ako imate svoj projekt koji želite realizirati.

Za upite i cijene obratite nam se putem telefona ili forumala.
Primjer izrade elektroničke knjige
Ovom uslugom nudimo vam mogućnost suradnje u realizaciji vaših projekata, zbirki, knjiga multimedijalnog sadržaja prema vašim željama i potrebama.

Nudimo:
- dizajn multimedijalne aplikacije
- digitalizaciju potrebnih materijala
- tehničku realizaciju (izrada CD-a, ambalaža i dizajna ambalaže)
- izrada potrebnih letaka i promocija u digitalnoj knjižnici

Projekt izrade elektroničke knjige jedan je od prvih nestandardnih projekata s kojima smo se susreli. Elektronička knjiga, kako smo je nazvali zapravo je multimedijalna aplikacija koja nudi digitalizirane pjesme, korespondenciju, bibliografiju, fotografije i sve druge zanimljivosti pjesnika Đure Sudete. 
Katalog razglednica
Katalog razglednica je projekt pokrenut prije 4 godine s ciljem predstavljanja povijesti razvoja grada Varaždina široj publici, a obzirom se velik broj razglednica nalazi u privatnim zbirkama te je iz tog razloga nedostupan javnosti, virtualna zbirka je idealan način da se razglednice učine dostupnima široj javnosti. Osnovna zbirka stranice je zbirka gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović u Varaždinu, međutim, moguće je objaviti i privatne zbirke.
Pretraživanje je omogućeno po pojmovima i kategorijama vezanim uz razglednice, godinama izdanja te drugim kriterijima kako bi se olakšalo istraživanje zbirke. Ukoliko se ne krši privatnost pošiljatelja i primatelja, mogu se vidjeti i stražnje strane razglednica.
Katalog nudi mnogo opcija za pretraživanje i detaljno opisivanje razglednica.


Ako imate svoju zbirku razglednica koju želite digitalizirati, detaljno obraditi na način da vaš katalog postane i pretraživ po pojmovima, opisima, godinama, detaljima a ne samo s omogućenim pregledom slika, uz opciju da je objavite na internetu, javite nam se putem telefona ili web formulara. 
Bjelovariana – bibliografska baza podataka o Bjelovaru i bjelovarskom kraju
Bjelovariana je primjer jedinstvene bibliografske baze podataka o Bjelovaru i bjelovarskom kraju izrađena je s ciljem da ova građa, koja pokriva povijesni, društveni, gospodarski, politički, socijalni i kulturni razvoj Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te predstavlja iznimno kulturno, znanstveno i dokumentacijsko blago, bude dostupna svima, a ne samo korisnicima Knjižnice.

Imate li građu koju biste željeli objediniti i vizualno predstaviti široj javnosti na način kako je to učinjeno sa spomenutom zbirkom, slobodno nas kontaktiraje za dodatne informacije i razradu projekta.